۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۸:۲۵

مهر گزارش می‌دهد؛

افزایش ۱۳۶ هزار تومانی عوارض سفر/۴۰۰ هزار تومان عوارض سفر اول

افزایش ۱۳۶ هزار تومانی عوارض سفر/۴۰۰ هزار تومان عوارض سفر اول

عوارض خروج از کشور که سال گذشته ۲۶۴ هزار تومان بود، امسال با افزایش ۱۳۶ هزار تومانی به ۴۰۰ هزار تومان برای سفر اول رسید، اما هنوز سهم گردشگری از این میزان مشخص نیست.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ عوارض خروج از کشور در سال ۹۶ با افزایش چشم گیری اعلام شد؛ افزایشی که گفته شده بود سابقه نداشته و این نگرانی را به وجود آورد که هر سال به آن اضافه شود. این عوارض چند سالی افزایشی نداشت تا آنکه در دولت دوازدهم به میزان زیادی تغییر کرد.

عوارض در سال ۹۶ برای سفر اول ۲۲۰ هزار تومان برای بار دوم ۳۳۰ و برای بار سوم ۴۴۰ هزار تومان تعیین شد این مبلغ در سال‌های ۹۷ و ۹۸ نیز تغییری نکرد اما در سال ۹۹ این میزان برای سفر بار اول ۲۶۴ هزار تومان برای بار دوم ۳۹۶ و برای بار سوم ۵۲۸ هزار تومان اعلام شد.

عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی طی ۵ سال اخیر
سال بار اول بار دوم بار سوم
۹۶ ۲۲۰ هزار تومان ۳۳۰ هزار تومان ۴۴۰ هزار تومان
۹۷ ۲۲۰ ۳۳۰ ۴۴۰
۹۸ ۲۲۰ ۳۳۰ ۴۴۰
۹۹ ۲۶۴ ۳۹۶ ۵۲۸
۱۴۰۰ ۴۰۰ ۶۰۰ ۸۰۰

عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۰ نیز با افزایش ۱۳۶ هزار تومانی رو به رو شد. هر چند که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ این میزان با همان مبلغ ۲۶۴ هزار تومان سال ۹۹ پیشنهاد شده بود اما در قانون این میزان برای سفر بار اول ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

در این میان قرار بود بخشی از هزینه عوارض خروج از کشور به صنعت گردشگری تعلق گیرد اما بارها سازمان میراث فرهنگی از اینکه بخشی از این عوارض به نام گردشگری نوشته شده اما به آن تعلق نمی‌گیرد، گلایه کرده بود.

در سال ۹۷ علی اصغر مونسان رئیس سازمان وقت میراث فرهنگی گفته بود که از ۲۲۰ یا از ۳۳۰ یا از ۴۴۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور، سهم گردشگری تنها ۱۷ هزار تومان است. در حالی که قرار بود ۴۰ هزار تومان از سفر اول به گردشگری اختصاص یابد.

با وجود اعتراض فعالان گردشگری نسبت به افزایش ناگهانی عوارض خروج از کشور و اختصاص نیافتن سهم چهل هزار تومانی از آن به گردشگری، در لایحه بودجه ۹۹ سهم گردشگری از این عوارض ۸۰ هزار تومان شد.

عوارض خروج از کشور برای سال ۱۴۰۰

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نیز همین سهم برای گردشگری در نظر گرفته شده است اما هنوز قانون بودجه ۱۴۰۰ منتشر نشده تا سهم گردشگری به طور مشخص اعلام شود. با این وجود همچنان فعالان گردشگری می‌دانند که باز هم مجلسیان عوارض سفر را افزایش داده اند و این بار یک استثنا برای ورزشکاران تیم‌های ملی با مجوز وزارت ورزش و جوانان قائل شده و برای آنها عوارض ۲۶۴ هزار تومانی در نظر گرفته اند.

پیش از این طبق آمار منتشر شده وزارت میراث فرهنگی، بیش از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سال ۹۸ به خارج از ایران سفر کرده‌اند. همچنین طبق اعلام گمرک ایران؛ در نه ماهه سال ۹۹ دو میلیون و ۶۱۹ هزار و ۵۰۷ نفر به عنوان مسافر خروجی از کشور تردد داشته اند. به این ترتیب دولت از محل عوارض خروج از کشور بیش از دو میلیون نفری مسافران، حدود ۷۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته است.

کد خبر 5194948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۱
      1 4
      متا سفانه همیشه این سایتها برای بودجه دولت‌ها هزینهای بیمورد درست می کنند واز طرفی سعی می کنند در آمدها‌ای دولت رابا اشکال مواجه کنند شما از منافع چه کسانی غیر از ثروتمندانه حمایت می کنید کسی که در هر سفر دها میلیون خرجمی کنند برای پرداخت صد هزار تومان یا دویست تزار تومان اشکال میگیرید
    • حمید AU ۰۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
      0 0
      عوارض سفردردنیا منسوخ شده و دزدی از جیب مردمه! مال زمانی بوده که فقط پولدارها سفر هوایی می رفتند! از افراد باید مالیات بردرآمد گرفت که درایران شاهانه زندگی می کنند.